hr en

News

Početak CEKOM projekta Digitalna transformacija prehrambene industrije u ruralnim područjima

Početak projekta Razvoj Centra kompetencija (CEKOM) za digitalnu transformaciju prehrambene industrije u ruralnim područjima U suradnji s tvrtkom Infodom, FOI - Fakultetom organizacije i informatike i ICENT – Inovacijskim centrom Nikola Tesla, ZIH je započeo rad na projektu Centar kompetencija za digitalnu transformaciju prehrambene industrije na ruralnim područjima. Projekt se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova i traje 33 mjeseca. Opći cilj projekta je: 1. povećati apsorpciju digitalnih tehnologija i Industrije 4.0 u ruralnim područjima, 2. povećati konkurentnost dionika u ruralnim područjima i 3. doprinijeti razvoju ruralnih područja i očuvanju naseljenosti. Ovaj poduhvat se sastoji od 8 projektnih cjelina – 1. Razvoja „Smart“ Agriculture-a, 2. Razvoja softverske platforme za potporu odlučivanju u prilagodbi poslovnih sustava (zadruga, OPG-ova, malih i srednjih tvrtki), 3. Razvoja distributivne platforma za prehrambenu proizvodnju, 4. Razvoja softverske platforme za kolaboraciju krajnjih korisnika i prehrambene industrije u ruralnim područjima, 5. Razvoja softvera i portala za samokontrole i sanitarne regulatorne okvire u proizvodnji hrane, 6. Razvoja „Smart Food-a“, 7. Razvoja „Smart Farm-e“ i 8. Razvoja digitalne platforme za distribuciju hrane i usluge doživljaja kroz ruralni i zdravstveni turizam. Od strane ZIH-a u ovom poduhvatu sudjelovat će 5 djelatnika, pri čemu je nositelj jednog i sudionik u tri projektne aktivnosti. U cijelom projektu sudjeluje 30-tak eksperata raznih profila navedenih sudionika.

VIDEO - Uvod u informacijsku sigurnost

Svaki poslovni sustav svoje funkcioniranje temelji na informacijama, one su njegov osnovni resurs i pojavljuju se u različitim oblicima. Mnogobrojne su prijetnje koje mogu ugroziti informacije, npr. neautorizirani pristup, krađa i zlouporaba, napadi virusa, neovlašteno korištenje, itd. Brojne svjetske organizacije izvještavaju o broju napada na informacije i sigurnosnim incidentima koji su se dogodili. Više o navedenoj temi možete poslušati u ovom VIDEU.

VIDEO - Sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja (BCMS)

Što sve može utjecati na prekid poslovanja i koje su moguće posljedice? Istraživanja pokazuju kako su posljedice katastrofe koje tvrtke mogu pretrpjeti jako velike, a iznenađuje i broj onih koje moraju potpuno prekinuti svoje poslovanje. Zbog toga je iznimno važno da tvrtka ima odgovarajući Plan upravljanja kontinuitetom poslovanja (Busines Continuity Plan). Više o temi možete poslušati u ovom VIDEU.

OBAVIJEST: COVID-19

Ovim putem želimo obavijestiti sve naše klijente da ZIH prati razvoj situacije vezano uz COVID-19 te slijedimo upute Stožera civilne zaštite RH i Ministarstva zdravstva. Kako bismo spriječili daljnje širenje koronavirusa odlučili smo svoje poslove aktivnosti premjestiti ONLINE.

Seminar ISO 27001 Lead Auditor uspješno održan

U razdoblju od 2. - 6. prosinca 2019. godine, ZIH je uspješno održao seminar PECB Certified ISO 27001 Lead Auditor. Na seminaru su sudjelovali zaposlenici tvrtki Deloitte, FINA, Deloitte revizija iz Slovenije i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Ukoliko ste zainteresirani za edukaciju na ovom području kao i polaganje certifikacijskog ispita, molimo više informacija pogledajte OVDJE.

Uspješno održani seminari u studenom

U proteklom razdoblju, ZIH je uspješno održao nekoliko seminara iz različitih područja: 1) PECB Certified ISO 50001 Foundation. Na seminaru su bili zaposlenici Ekonerga. 2) Edukacija i certifikacija službenika za sukladnost. Na ovom seminaru bili su zaposlenici Kliničkog bolničkog centra Rijeka, a predavač je bio Marko Đurić, konzultant. 3) PECB Certified ISO 22301 (BCM) Lead Implementer seminar. Polaznici su bili zaposlenici Erste banke Novi Sad.

Prijavite se na seminar ISO 22301 Lead Implementer!

Prijave za seminar Certified ISO 22301 (BCM) Lead Implementer su u tijeku! Iskoristite ovu priliku i sudjelujte na seminaru te se certificirajte po normi ISO 22301 za Lead Implementera. Više detalja o seminaru možete vidjeti na sljedećem linku: http://zih.hr/seminar/pecb-certified-iso-22301-bcm-lead-implementer

NOVO!! Alat za provedbu gap analize dostupan na e-learning sustavu

Želimo Vas obavijestiti o novoj usluzi koju ZIH od sada nudi. Naime, putem ZIH e-learning sustava od sada su dostupni alati za provedbu gap analize. Alati za procjenu usklađenosti sustava upravljanja u skladu s ISO normama dostupan je za tri sustava: ISO 27001, ISO 22301 i ISO 37001.