hr en

News

ZIH doveo Hrvatsku Lutriju do prestižnog WLA certifikata

ZIH je proteklih godinu dana radio na implementaciji sustava upravljanja informacijskom sigurnošću u Hrvatskoj Lutriji, u skladu s međunarodnim standardom ISO 27001:2005 i standardom Svjetske lutrijske organizacije WLA Security Control Standard. Neovisna certifikacijska kuća provela je višednevnu procjenu usklađenosti sustava informacijske sigurnosti s navedenim standardima te zaključila da je sustav u cijelosti usklađen. Time su Hrvatskoj Lutriji dodijeljeni prestižni ISO 27001 i WLA certifikati.

Održan CobIT 5 seminar

U razdoblju od 17. – 19. listopada 2012. godine ZIH je održao seminar o primjeni CobIT 5 okvira u praksi.

Uvođenje sustava upravljanja kontinuitetom poslovanja u APPRRR

ZIH je sklopio ugovor o uvođenju sustava upravljanja kontinuitetom poslovanja s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. ZIH će implementaciju ovog sustava provoditi u skladu s međunarodnim standardima i smjernicama: ISO 27001, ISO 22301 i EU Act 855.

Implementacija e-Learning sustava u Poreznu upravu

ZIH u suradnji s CROZ-om započeo rad na projektu implementacije e-Learning sustava u Poreznu upravu. Projekt financira Međunarodna banka za obnovu i razvoj, a to je jedan u nizu projekata modernizacije Porezne uprave (RAMP).