hr en

News

FUPOL – pokrenuta kampanja za prikupljanje mišljenja građana

Unutar FP7 projekta za izradu inteligentnog alata za oblikovanje poslovnih politika našinjena je testna FUPOL platforma putem koje je pokrenuta kampanja za prikupljanje mišljenja građana u domeni unapređenja društvene infrastrukture (vrtići, škole, sportski i rekreativni objekti). Svi građani mogu dati svoje mišljenje putem mapa za davanje mišljenja i na taj način doprinijeti testiranju učinkovitosti ovog alata koji bi kasnijom primjenom značajno doprinio sve većem uključivanju građana u kreiranje gradskih politika.


Održan CISM (Certified Information Security Manager) pripremni seminar za polaganje ispita

U razdoblju od 18. – 20. veljače 2013. godine ZIH je održao CISM (Certified Information Security Manager) pripremni seminar za polaganje ispita. Cilj tečaja bio je pripremiti polaznike za polaganje CISM ispita, a sam tečaj pokrio je sve četiri domene definirane od strane ISACA-e ® (Information Security Governance, Information Risk Management, Information Security Program Development and Management & Incident Management and Response). Materijali za seminar razvijeni su od strane kanadske akreditacijske kuće PECB (Professional Exam Certification Board) te isti nisu sponzorirani niti isporučeni od strane ISACA-e ®. Polaznici seminara bili su djelatnici Integra Group, Zračne luke Zagreb, Centar banke i Primorske banke. Seminar je održala dr.sc. Silvana Tomić Rotim, ovlašteni PECB trener. Komentari polaznika: „Vrlo korisno! Odlično!“

Uspješno završen projekt za Hrvatsku narodnu banku

ZIH je proteklih mjeseci radio na projektu „Provjera plana neprekidnog poslovanja i plana oporavka za sustav velikih plaćanja“ za Hrvatsku narodnu banku. Projekt je završen kroz još jednu uspješnu suradnju s HNB-om.

ZIH je uspješno prošao ISO 27001 certifikacijski audit

S ciljem unaprjeđenja poslovanja i potpune zaštite informacija u uslugama koje pruža svojim korisnicima, ZIH je proteklih mjeseci radio na implementaciji sustava upravljanja informacijskom sigurnošću u skladu s međunarodnom normom ISO 27001:2005.

24. siječnja 2013. godine, certifikacijska tvrtka Bureau Veritas provela je neovisnu procjenu usklađenosti sustava informacijske sigurnosti ZIH-a sa zahtjevima navedene norme te zaključila da je sustav u potpunosti usklađen. Time se ZIH pridružio malobrojnoj zajednici posjednika ovog prestižnog certifikata. 

Proslava uspješne poslovne godine

ZIH je proslavio još jednu vrlo uspješnu poslovnu godinu. Proslava se održala 19.12.2012. godine u restoranu „Gušti su gušti“, u društvu naših dragih prijatelja i poslovnih partnera. Odličnom ugođaju su doprinijeli i tamburaši.

FUPOL radionica

12. i 13.12.2012. održana je radionica u okviru međunarodnog FUPOL projekta. Organizatori radionice su ZIH d.o.o. i Grad Zagreb, koji su i partneri na projektu. Radionicu je vodila dr.sc. Silvana Tomić Rotim, a u radu su sudjelovali i partneri iz Austrije, Njemačke i Španjolske.

Održan seminar 'ISO/IEC 12207 Software life cycle processes'

Održan seminar 'ISO/IEC 12207 Software life cycle processes' 19. prosinca 2012. godine održan je seminar 'ISO/IEC 12207:2008 Software life cycle processes'. Cilj seminara je bio prikazati namjenu, ciljeve, ustrojstvo i praksu primjene norme ISO/IEC 12207. Predavač je bio prof.dr.sc. Zdravko Krakar, a polaznici seminara bili su djelatnici AKD-a te Istarskog vodovoda Buzet.

Održan seminar ISO 22301:2012 Lead Auditor

U razdoblju od 10. – 14. prosinca 2012. godine ZIH je održao ISO 22301:2012 Lead Auditor međunarodno akreditirani seminar. Polaznici seminara bili su djelatnici FINA-e, HRT-a, Trioda-e i Antea Revizije. Seminar je održala Nataša Kučeković, dipl.inf.

Održan seminar 'Uvod u BCM'

26. studenog 2012. godine održan je seminar 'Uvod u BCM' (Business Continuity Management). Predavač je bio prof.dr.sc. Zdravko Krakar, a polaznici seminara bili su djelatnici HEP-a te Primorske banke. Seminar je odlično prihvaćen i ocijenjen iznimno visokim ocjenama.